sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Costul reformei sistemului de sanatate: 500 MIL. euro

"Platile anuale ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) se ridica la 3,5 miliarde de euro. Daca acesti bani ii consideram prime de asigurare care vor fi subscrise de companiile de profil, inseamna ca asiguratorii interesati de reforma sistemului de stat de sanatate vor fi nevoiti sa aloce, sa blocheze in capitalul lor, suma de 500 milioane de euro pentru acoperirea riscurilor preluate si respectarea conditiilor de solvabilitate", a afirmat van der Ent, prezent la Forumul Roman de Sanatate, organizat de Mediafax si CNAS.

El a adaugat ca, pe langa aceasta suma, asiguratorii vor cheltui fonduri importante pentru atragerea clientilor si realizarea infrastructurii IT care va gestiona noul business.

"Sa presupunem ca atragarea clientilor necesita 5 lei pe persoana si, raportandu-ne la populatia Romaniei, de circa 20 milioane de locuitori, rezulta ca este nevoie de circa 100 milioane de lei doar pentru acest proces. In plus, asiguratorii vor fi nevoiti sa investeasca in infrstructura IT a companiei pentru a gestiona procesele pe care le implica noul business", a mai spus seful Eureko Romania.

El a subliniat ca marja de profit in acest domeniu se situeaza in jurul a 1% din volumul primelor subscrise anual.

"Deci, castigul asiguratorilor va fi, intr-un scenariu optimist, de circa 35 milioane de euro, in conditiile in care vor fi nevoiti sa investeasca sume importante in atragerea clientilor, in infrastructura IT si rezervele de capital, fara a lua in calcul impactul negativ al eventualelor modificari in structura pachetului de servicii medicale de baza", a afirmat van der Ent.

Grupul oandez Eureko este prezent in Romania prin Eureko Asigurari si Eureko Pensii Private.
sursa: wall-street.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu